ΕΧΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΙΔΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
 
 
      Το χωριο εχει πολλους ναους απο το 1300μχ

> Περισσοτερα

 


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Ιπποφαές  

Μύρτιλλο

ροδιά

Μαύρη τρούφα

 


Ιδού η ροδιά, ιδού και το κέρδος 

rodiΜεγάλη ανάπτυξη έχει γνωρίσει τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια η καλλιέργεια της ροδιάς, καθώς ήδη στη Βόρεια Ελλάδα καλλιεργούνται περίπου 10.000 στρέμματα. Εξ αυτών τα 3.000 στρέμματα καλλιεργεί η Ομάδα Παραγωγών Ροδιού Άγιος Αθανάσιος Δράμας που αποτελείται από 100 άτομα.
Εναλλακτική λύση για τους αγρότες αποτελεί η ροδιά, όπως λέει ο υπεύθυνος καλλιέργειας της εν λόγω ομάδας, Χρήστος Γκότζιας, ωστόσο είναι επικερδής αν πρόκειται για καθετοποιημένη παραγωγή.
Η Ομάδα έχει υλοποιήσει επένδυση ύψους 500.000 ευρώ για τη δημιουργία αποχυμωτηρίου, το οποίο φέτος για πρώτη φορά θα προχωρήσει στην πιλοτική παραγωγή χυμού.
?Βρισκόμαστε στη δεύτερη χρονιά καλλιέργειας ροδιάς, ενώ από την τρίτη και μετά ξεκινά η απόδοση του φυτού?, διευκρινίζει ο κ. Γκότζιας, προσθέτοντας ότι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για τη διάθεση του προϊόντος το επόμενο έτος. Έτσι, το 80% της παραγωγής θα κατευθυνθεί σε Ολλανδία και Γερμανία, ενώ όπως λέει ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αγορά της Ρωσίας.
Όσον αφορά στην απόδοση της ροδιάς, την τρίτη χρονιά αποδίδει 300-500 κιλά ανά στρέμμα, ενώ μετά τον τρίτο χρόνο μπορεί να φτάσει έως 4 τόνους ανά στρέμμα. Η πρώτη ποιότητα του καρπού τιμάται 1 ευρώ το κιλό, ενώ η δεύτερη 30-40 λεπτά.
Σημειώνεται ότι το εκχύλισμα του καρπού του ροδιού είναι πλούσιο σε ουσίες που έχουν ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση Στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές του αποδίδονται και πολλές από τις άλλες δράσεις του όπως η αντιαθηροσκληρωτική, η αντιφλεγμονώδης, η αντινεοπλασματική και άλλες. Σημειώνεται ότι το ελαιώδες παρασκεύασμα από τους σπόρους του ροδιού και του υδατικού εκχυλίσματος από το περικάρπιο είναι πανάκριβο και χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία.       ATALANTI HILLS
ετοιμάζεται μεγάλη επένδυση στην περιοχή του Εξάρχου της Αταλάντης από την Εταιρεία Atalanti Hills, ελληνοβρετανικών συμφερόντων, που ξεπερνά τα 2 δις ευρώ 
     PHOTO  GALLERY